Zonnepanelen op motorboot

Zonnepanelen op de boot plaatsenZonnepanelen op motorboot zorgen ervoor dat je minder snel de haven in hoeft en langer door kunt varen en overnachten op onverlaten plekjes met het anker uit!

Zonnepanelen op motorboot

Er worden steeds vaker zonnepanelen gebruikt door mensen die het water op gaan. Dit kan ook bij de motorboot het geval zijn. Er zijn dan diverse zonnepanelen die gekozen kunnen worden, maar het belangrijkste is dat je de capaciteit kent van het dagelijkse gebruik van de apparaten die je aan boord hebt. Aan de hand van die gegevens kun je namelijk berekenen hoeveel zonnepanelen je op de motorboot nodig hebt.

Apparaten voor de zonnepanelen op motorboot

Je moet dan eerst vaststellen welke apparaten je gebruikt en hoeveel stroom zij dagelijks verbruiken. Je stelt dus de stroomconsumptie vast (Watt). Dit doe je maal het aantal uren dat het apparaat aanstaat. Als je dit hebt gedaan kun je dus kijken welke zonnepanelen er bij de motorboot passen en hoe je hier het meeste rendement uit kunt halen.

Wat voor zonnepanelen motorboot?

Voordat je de zonnepanelen op de motorboot gaat kopen en plaatsen zijn er een aantal dingen waar je aan denkt. Je vraagt je af of het wel mogelijk is, daar hoef je je geen zorgen over te maken, de zonnepanelen voor de motorboot zijn namelijk flexibel en kunnen op iedere boot worden geplaatst. De levensduur van een zonnepaneel is voor jou ook van belang, je wilt weten hoelang ze mee gaan omdat je het een flinke investering vindt, dat is het ook. Maar ze gaan soms ook 25 jaar mee, afhankelijk van het model en type, maar de onderdelen zijn geschikt voor zeewater, storm en hagel.

Zonnepanelen op motorboot schoonmaken

Ze kunnen dan niet beschadigd raken en dat is wel zo prettig als je weet dat je met de boot het water op gaat en allerlei weersomstandigheden kunt meemaken. Daarnaast zijn ze ook onderhoudsvrij, het enige wat je een keer moet doen is het glas schoonmaken of ze een keer in de wax zetten. Verder heb je er geen onderhoud aan.

Werking zonnepanelen op motorboot

Als je een zonnepaneel op motorboot gaat plaatsen dan is het goed om te weten dat deze dag en nacht werken. De zonnepanelen vangen daglicht op en zonlicht, dit wordt dan omgezet in elektriciteit. Dit wordt dan in de accu opgeslagen.

Accu zonnepanelen op motorboot

Tussen de zonnepanelen en de accu wordt een regelaar geplaatst en deze beschermt de accu tegen overlading, net als de regelaar die hem beschermt tegen ontlading. Zie je de voordelen van de zonnepanelen op de motorboot ook terug? Dan is het aan te raden wanneer je een eigen motorboot hebt deze keuze ook te maken zodat je kunt ervaren wat de voordelen zijn.

Accu zonnepanelen op motorboot gebruiken

In de praktijk merk je de voordelen als de zonnepanelen zijn geplaatst. Dit kan meteen gedaan worden dus maak nu een afspraak met iemand dit dat voor je komt doen en je ervaart meteen wanneer je op het water bent wat de voordelen voor je zijn als je gebruik gaat maken van de zonnepanelen op de motorboot. Je hoeft er niet langer mee te wachten want het is alleen maar beter en voordeliger als je die keuze nu maakt, omdat je dan snel van de voordelen gebruik kunt maken.


Prijs zonnepaneel boot

De kosten van een zonnepaneel op de boot is afhankelijk van de grootte en soort.

Bekijk de boot zonnepaneel aanbiedingen >>No comments yet.

Geef een reactie