Zonnepanelen op zeilboot

Zonnepanelen op de boot plaatsenEen zonnepaneel voor op de zeilboot maakt je nog vrijer om overal te overnachten en varen en echt zelfstandig je eigen weg te kiezen. Ontdek alles over de gratis energie voor al je apparaten tijdens het zeilen op een duurzame manier! Het zonnepaneel voor op de zeilboot zorgt ervoor dat je gratis en meer elektriciteit hebt aan boord. Dat komt altijd van pas voor je waterkoker, tv of wat anders.

Zonnepaneel voor op de zeilboot

Let er op waar je een zonnepaneel op je boot monteert. Als je het zonnepaneel op de kajuit van je zeilboot plaatst dan zit hij mooi uit te weg maar bij een zeilboot is het lastiger. Vaak loop je over de hele boot en dus ook over het zonnepaneel en dat geeft een risico van glijden of het beschadigen van het zonnepaneel. Maar de meeste zonnepanelen geschikt voor de boot zijn daar wel tegen bestand.

Zonnepaneel op zeilboot

Je ziet meer en meer een zonnepaneel op zeilboten en motorboten omdat het zonnepaneel voor boten goedkoper en beter wordt. Daarnaast zijn er steeds meer boten in de jachthaven die een zonnepaneel hebben en de andere booteigenaren zien dat weer. Het is dus eigenlijk ook een mond-tot-mond reclame waardoor steeds meer zeilboot eigenaren een zonnepaneel op de kajuit willen hebben. Lekker vrij tijdens het zeilen en met de wind in de haren in alle stilte je accu opladen is toch mooi? Wat komt er bij kijken? https://www.youtube.com/watch?v=clf80QSNiyY

Zonnepaneel op kajuit zeilboot

Het nadeel van zonnepanelen op zeilboot kajuit is wel dat je er eigenlijk niet echt op kunt lopen. Je hebt kans om het zonnepaneel te beschadigen of om uit te glijden zonder schoenen aan en met een beetje water kan het nog gladder worden. Je hebt ook een flexibele zonnepaneel die op een kajuit geplaatst kunnen worden die al beter beloopbaar zijn.

Zonnebuiskap

Sommige mensen kiezen daarom voor een frame op de buiskap waarop weer het zonnepaneel bevestigd kunnen worden. Dan zit het zonnepaneel op de boot niet in de weg en soms kunnen er zelfs 2 zonnepanelen op de buiskap gemonteerd worden. 2 voordelen dus! Hier kun je zonnepanelen kopen. Het mooiste van het concept blijft dat de zonnepanelen de gratis energie voor je leveren op zodat je langer vrij kunt zeilen of op verlaten plekjes overnachten. Je bent door de zonnepanelen op zeilboot minder afhankelijk en duurzamer.

Zonnepanelen op zeilboot

Heb je een eigen zeilboot? Dan is het gebruik van zonnepanelen op zeilboot waarschijnlijk handig. Je kunt aan een groot aantal voordelen denken, het is beloopbaar, flexibel en de zonnepanelen kunnen worden gebogen. Er wordt vaak niet aan gedacht dat zonnepanelen op zeilboot mogelijk zijn, maar het is toch wel zeker het geval. Er zijn namelijk niet overloopbare zonnepanelen.

Zonnepanelen op zeilboot

Deze zijn best scherp geprijsd en je kunt ook voor de zonnepanelen van een andere serie gaan, deze zijn ideaal omdat ze overloopbaar zijn. Een zonnepaneel op de zeilboot is een goede keuze. Je vraagt je misschien af waarom, maar de reden is dat een paneel het daglicht en zonlicht om kan zetten in elektriciteit. Deze elektriciteit wordt dan weer in de accu opgeslagen. Er zit tussen een zonnepaneel en een accu een regelaar, deze plaats je er dan tussen want deze beschermt de accu tegen overlading. Maar ook de regelaar beschermt tegen ontlading.

Gebruiksduur zonnepaneel op een zeilboot

Een zonnepaneel op zeilboot gaat gemiddeld 25 jaar mee, maar dat is afhankelijk van het type en van het model. De onderdelen zijn geschikt voor buiten gebruik. De materialen van de zonnepanelen kunnen zelfs tegen zeewater, storm en hagel en wanneer ze hier mee in aanraking komen dan beschadigen ze niet. Deze zonnepanelen hebben geen onderhoud nodig, dat is toch een groot voordeel? Ze zijn geheel onderhoudsvrij, het enige wat wel aan te raden is, is dat je het glas af en toe schoonmaakt of in de was gaat zetten.

Capaciteit zonnepanelen op zeilboot

De capaciteit van de zonnepanelen kun je zelf vaststellen. Je dient vast te stellen welke apparaten iedere dag stroom nodig hebben. Hiervan dien je de stroomconsumptie vast te stellen (Watt). Dit vermenigvuldig je met het aantal uren dat het apparaat aan staat en je hebt de capaciteit berekend. Er kan nu dus ook worden vastgesteld hoeveel zonnepanelen je nodig hebt om de stroom hiervoor zelf op te wekken.

Zonnepanelen op een zeilboot

Het grote voordeel van zonnepanelen op zeilboot is dat je vaak gaat varen bij lekker weer, de zonnepanelen veel zonlicht vangen en de werking dan erg goed is. Ook op andere dagen vangen de zonnepanelen licht op en dit wordt omgezet, zodat je het hele jaar door kunt profiteren van de voordelen die de zonnepanelen op de zeilboot je te bieden hebben. Mensen willen ook minder snel de haven in en dankzij de zonnepanelen kun je gebruik maken van de accu ook al heb je even geen elektriciteit, dankzij de zonnepanelen ben je bereikbaar.

Mooi zonnepaneel op boot

Persoonlijk vind ik een zonnepaneel op een dak van een huis niet zo mooi maar op een boot juist wel. Een moderne boot krijgt een nog modernere uitstraling door een zonnepaneel en je draagt er nog wat meer mee uit dat je vrij wilt zijn. Vrij van een energieleverancier of jachthaven om de apparaten aan boord te gebruiken. En die vrijheid is nu juist iets wat je op een boot wilt toch? Je kan daardoor nog langer selfsupporting zijn.


Prijs zonnepaneel boot

De kosten van een zonnepaneel op de boot is afhankelijk van de grootte en soort.

Bekijk de boot zonnepaneel aanbiedingen >>No comments yet.

Geef een reactie