Zonnepaneel Boot Prijs

Als er voor een automatische lader set wordt gekozen dan zijn er verschillende mogelijkheden ook qua zonnepaneel boot prijs. Wanneer er een standaard autonome set wordt gekozen voor de boot van 140 Wp autonoom set van 12 Volt, dan zijn de kosten 280 euro en die prijs is dan zonder batterij. Wanneer er gekozen wordt voor 280 Wp autonoom set 12 Volt of 24 Volt dan zijn de kosten zonder batterij 520 euro. Het is daarom belangrijk dat er gekeken wordt naar de prijzen en wat je wilt investeren. Je verdient de investering na verloop van tijd wel terug, maar kijk van tevoren wel wat je gaat investeren en na hoeveel jaar je dit terug gaat verdienen.

Autonome zonnepanelen

Wanneer er wordt gekozen voor een autonoom zonnesysteem moet het worden afgestemd op de hoeveelheid elektriciteit die je nodig hebt. Deze keuze kan gemaakt worden wanneer je elektriciteit nodig hebt op een plaats waar geen aansluiting is op het elektriciteitsnet. De accu kan dan worden gekozen en is een duurzame bron van elektriciteit. Het is alleen wel zo dat wanneer er voor een accu wordt gekozen dat de milieubelasting iets groter is dan die van de netgekoppelde zonnesystemen. De accu kan gezien worden als een batterij, deze bevat dus ook schadelijke stoffen. Of dat hij heel schadelijk is, is afhankelijk van de accu die gekozen wordt. Zonnepanelen met accu zijn nuttig voor mensen op de boot. Als er wel elektriciteit beschikbaar is dan kan er beter voor een netgekoppeld zonnepaneel worden gekozen. Deze zijn wat minder belastend voor het milieu en ook nog eens goedkoper.

Zonnepaneel boot prijs met accu

Als er voor een zonnesysteem met accuwordt gekozen dan is dat duurder dan wanneer het netgekoppeld is. Dit komt omdat je extra moet betalen voor de accu. Je bent per jaar voor een autonoom systeem ongeveer 100 watt piek kwijt en dat kost 800 euro. Als je opbrengst 40 kWh elektriciteit is per jaar, dan is dat ongeveer 1 euro per kWk dit is dan inclusief de onderhoudskosten. De zonnepaneel boot prijs is afhankelijk van welke keuze je maakt. Er zijn verschillende modellen die gekozen kunnen worden. Er kan bijvoorbeeld een montage set worden gekocht voor op de boot en deze kan al worden gekocht voor 75 euro. Dan heb je een bevestiging set van de zonnepanelen, 4 hoekspoilers, een extra middenspoiler voor de stevigheid, waterdicht IP66 en UV besteding nodig en dit is dan inclusief dubbele dakdoorvoer met wartels. Er kan ook worden gekozen voor een duurder exemplaar, dan heb je bijvoorbeeld een A kwaliteit omvormer van 12/24 Volt naar 230 Volt. Er is dan sprake van ware sinusspanning, deze kan worden aangesloten op een schakelkast en er zijn uitstekende mogelijkheden bij overbelasting. Er is een optimale bescherming van de accu, een automatische lastherkenning en parallel af te sluiten. Dan betaal je rond de 400 euro. Zoals je kunt zien zijn de prijzen wisselend, maar dat is ook afhankelijk van wat je wilt en wat je wilt investeren.


Prijs zonnepaneel boot

De kosten van een zonnepaneel op de boot is afhankelijk van de grootte en soort.

Bekijk de boot zonnepaneel aanbiedingen >>