Zonnepaneel Boot Opbrengst

Wat de zonnepaneel boot opbrengst is, is afhankelijk van hoeveel zonnepanelen je kiest en welke je kiest. Er kan namelijk gekozen worden voor 12 Volt of 24 Volt voor de boot. Dit is een optie die vaak wordt gekozen, vandaar dat we dat hier bespreken. De daglichtpanelen zijn vaak standaard 12 en 24 Volt. De zonnepanelen zijn vaak voorzien van hagelbestendig glas, dit glas is gemaakt van een anti aging laag. EVA staat voor Ethyleen Vinyl Acetaat. Dit gaat de veroudering van de daglichtcellen tegen. Er is een waterdichte aansluitdoos aanwezig en een aluminium frame. Alle zonnepanelen worden gemaakt volgens de Europese normen, dit zijn de IEC612215, CE en de ISO9001. Alle zonnepanelen van 12 en 24 Volt zijn getest op duurzaamheid en natuurlijk ook op de vormgeving. Ze zijn bestand tegen UV zonlicht en ook kunnen ze tegen windkracht 2400 mpa.

Installatie zonnepaneel boot

Op de boot kun je de zonnepanelen zelf plaatsen, je hoeft hier geen speciale opleiding voor te hebben gevolgd. Er is vaak een handleiding aanwezig en wanneer je deze stapsgewijs volgt kom je er zeker uit. Het zorgt dan voor een snelle en een waterdichte montage, zonder dat er lekkages op kunnen treden. Je bent er maximaal twee uur mee kwijt om het te installeren wanneer je voor de set van 12 of 24 Volt gaat. Je krijgt vaak 25 jaar vermogensgarantie, na tien jaar is dat minimaal 90% en na 25 jaar minimaal 80% etc. van het vermogen. De maximale zonnepaneel boot opbrengst wordt verzorgd door solarkabels en die hebben een dikte van 4 mm kwadraat. De garantie is vaak goed geregeld, vijf jaar officiële productgarantie op het zonnepaneel en twee jaar Europese productgarantie op de spanningsregelaar en de laadregelaars.

Zonnepaneel boot opbrengst netgekoppeld systeem

Als er in Nederland voor een netgekoppeld systeem gekozen wordt, dan levert dit 90 tot 110 kWh elektriciteit op per vierkante meter zonnepaneel, per jaar. Als je dan kiest voor een autonoom systeem met het hetzelfde vermogen, dan is de opbrengst een stuk lager. Dit komt neer op 40 kWh per m2. Dit is zo omdat de autonome systemen zich uitschakelen als de accu vol is. Wanneer er een netgekoppeld systeem is dat meer elektriciteit opwekt dan momenteel nodig is, dan wordt dit aan het elektriciteitsnet geleverd. Voordat je zonnepanelen voor de boot kiest kun je berekenen hoeveel je nodig hebt. Aan de hand daarvan kun je kijken welke zonnepaneel mogelijkheden er zijn voor op de boot. Die opties kun je dan naast elkaar leggen en een afweging maken. Het gaat er om dat je er voldoende elektriciteit mee op kunt wekken en dat je na verloop van tijd je kosten er uit kunt halen. Ook bij deze zonnepanelen geldt dat het een eenmalige investering is en dat je de kosten er na zoveel jaar weer terug hebt verdiend. Hoeveel jaar dat is en wat de kosten zijn is afhankelijk van de keuze die je maakt van de zonnepanelen.


Prijs zonnepaneel boot

De kosten van een zonnepaneel op de boot is afhankelijk van de grootte en soort.

Bekijk de boot zonnepaneel aanbiedingen >>