Zonnepaneel Boot Mogelijkheden

Als je een zonnepaneel op een boot wilt plaatsen dan kun je denken aan een automatische laadregelaar. Deze zit bij een standaard set en deze is afgestemd op het type als de capaciteit van een zonnepaneel en de batterij. Dankzij de automatische regelaar wordt de maximale opbrengst uit de zonnepanelen gehaald en dit beschermt de AGM accu. De laadstroom kan dan niet te hoog worden, en dit bevordert de levensduur van de accu. Of dat je deze keuze ook maakt is afhankelijk van hoe vaak je met de boot weggaat en wat de kosten zijn. Je wilt de onkosten er misschien snel uithalen, dan kun je maar beter berekenen wat de zonnepaneel boot mogelijkheden zijn en hoeveel het je op kan brengen.

Zonnepanelen met accu

Heb je wel eens gehoord vanzonnepanelen met accu? Deze kunnen een uitkomst bieden op plaatsen waar geen elektriciteitsnet is. Voor een boot is het een ideale oplossing. Ze kunnen in worden gezet als een mobiele elektriciteitsvoorziening. De stroom die uit zonne-energie wordt gehaald is duurzaam, het zonlicht raakt namelijk nooit op. Er komen dan ook geen schadelijke stoffen vrij wanneer het gaat over het omzetten van licht naar stroom in een zonnepaneel. Nog een groot voordeel!

Keuze

Maar er is wel een verschil als het gaat over de zonnepanelen op accu en de zonnepanelen die zijn aangesloten op het elektriciteitsnet. Deze laatste zijn namelijk wel beter voor het milieu. Deze zijn dan ook efficiënter en ze gebruiken geen accu. Ze zijn ook stukken goedkoper dan wanneer er voor de zonnepanelen met accu wordt gekozen. Maar soms is er geen andere keuze en is een zonnepaneel met accu de enige optie. Als er geen stroomvoorziening is op de boot kunnen de zonnepaneel boot mogelijkheden een ideale uitkomst bieden.

Bekijk de opties met de zonnepaneel boot mogelijkheden

Als je een eigen boot hebt is het goed om te zorgen dat je altijd een telefoon op kunt laden. Dankzij een zonnepaneel is die optie er, dan ben je altijd voorzien van energie. Het is dan ook een goede optie om te denken aan 12V of 24V wanneer je met de boot weggaat. Er zijn diverse aanbieders die je hierin kunnen adviseren en er zijn verschillende prijzen. Maar het is een beetje afhankelijk van hoe vaak je weg vaart.

Vrijheid

Als je de hele dag met de boot weg bent, dan investeer je meestal wat meer dan wanneer je alleen in de zomer wat tochtjes maakt. Het is daarom belangrijk om die overweging mee te nemen in de keuze die je maakt. Het gaat er om dat je nu gaat investeren in de zonnepanelen voor de boot. Je ervaart dan zelf de voordelen die je er onderweg van hebt. Het is toch fijn als je overal bereikbaar kunt zijn en even je telefoon op kunt laden bijvoorbeeld? Soms is het fijn om even weg te zijn uit de bewoonde wereld, maar zorg wel dat je altijd bereikbaar bent en als het nodig is een apparaat op kunt laden en kunt voorzien van stroom. Een zonnepaneel kan hiervoor zorgen, daarom is dit de goede oplossing voor op de boot.


Prijs zonnepaneel boot

De kosten van een zonnepaneel op de boot is afhankelijk van de grootte en soort.

Bekijk de boot zonnepaneel aanbiedingen >>