Zonnepaneel boot kopen

Zonnepaneel boot kopenEen zonnepaneel boot kopen kan snel en eenvoudig. Bekijk hier alles over besparende zonnepanelen voor op de boot en de extra vrijheid die het geeft!

Zonnepaneel boot kopen

Wist je dat je met een zonnepaneel niet meer langer gebonden bent aan locaties waar je alleen vaste stroom voor handen hebt? Je kunt nu dankzij de zonne-energie installatie zorgen voor je eigen energievoorziening. Je kunt hierdoor veel stroomkosten besparen, dat is natuurlijk mooi meegenomen. De aanschafkosten voor een zonnepaneel op de boot heb je dan ook zo terugverdiend. Er is al een set leverbaar vanaf 169 euro. Misschien is het voor jou wel een heel bewuste keuze om hier gebruik van te maken, je gaat dan namelijk groene energie gebruiken en dat is beter voor het milieu.

Zelf zonnepaneel op de boot monteren

Als je er graag met de boot op uit gaat kan een zonnepaneel een goede uitkomst bieden. Het is een milieubewuste keuze, maar je kunt ze ook eenvoudig zelf monteren (dus geen extra kosten om het te laten doen). Er kan gekozen worden voor een complete set zodat het in een middagje allemaal op de boot is geïnstalleerd.

Zonnepanelen set boot

De zonnepanelen sets die je kunt kiezen bestaan vaak uit een zonnepaneel, een laadregelaar, montagematerialen en kabels. Er is een gebruiksaanwijzing aanwezig en als je deze volgt installeer je zelf een zonnepaneel op de boot.

Wanneer een zonnepaneel boot kopen?

Wanneer je er regelmatig op uit gaat met de boot en je wil op stroomkosten besparen, kies dan voor een zonnepaneel voor de boot. Daarnaast ben je ook heel milieubewust bezig als je die keuze gaat maken. Het is een zeer efficiënte en schone stroombron als je op bepaalde plaatsen bijvoorbeeld geen stroom hebt. Op het water is het dus ideaal om te gebruiken. Je kunt onderweg even de telefoon opladen of radio luisteren zodat je het weer in de gaten kunt houden.

Welk vermogen kies je?

Bij de zonnepanelen is er sprake van verschillende vermogens. Welke keuze je gaat maken is afhankelijk van wat je allemaal met een zonnepaneel wil doen. De opbrengst die je met een zonnepaneel hebt is afhankelijk van de locatie en van de plaatsing. Door een kleine investering te doen kan er al gekozen worden om zelf energie op te wekken. Je kunt de installaties eenvoudig monteren. Bereken daarom hoeveel je nodig hebt zodat je een zonnepaneel voor je boot kunt kopen. Je moet alleen weten hoeveel energie je nodig hebt.

Wat heb je nodig?

Dit kun je eenvoudig berekenen. Wanneer je een lcd tv aan boord hebt, dan verbruikt deze ongeveer 30 Watt. Een spaarlamp verbruikt ongeveer 9 Watt. Deze wil je dagelijks vijf uur gebruiken. De laptop met een batterij van 80 Watt wil je graag 1 uur opladen. In totaal is dat dus 5 x 39 Watt per uur + 80 Watt en dat is samen 275 Wattuur. Een zonnepaneel kan hier aan voldoen als jij de juiste keuze bij een zonnepaneel boot kopen.

Zonnepanelen boot kit

Het kan zijn dat je een andere tv hebt of dat je het geen vijf uur per dag wil verbruiken, dan heb je minder nodig. Bereken daarom naar eigen behoeften en kies je eigen kit.


Prijs zonnepaneel boot

De kosten van een zonnepaneel op de boot is afhankelijk van de grootte en soort.

Bekijk de boot zonnepaneel aanbiedingen >>No comments yet.

Geef een reactie