Interview zonnepaneel op boot

interview zonnepanelenTegenwoordig zijn zonnepanelen ideaal. Niet alleen voor op huizen, maar je ziet ze ook steeds meer op bijvoorbeeld boten. Het is niet alleen beter milieubewuster, maar ook veel handiger. Vincent, een professional op het gebied van zonnepanelen, weet hier alles vanaf. Vincent vertelt hieronder de mogelijkheden van zonnepanelen op een boot.

Interview

Wie ben je?

Mijn naam is Vincent en ik adviseer met mijn collega’s mensen over zonnepaneelsystemen. Wij adviseren onder andere mensen over de mogelijkheden van zonnepanelen op boten. Wij proberen mensen te stimuleren dit steeds meer toe te passen. Daarnaast regelen wij ook de verkoop van zonnepanelen voor op de boot.

Waarom zouden mensen moeten kiezen voor een zonnepaneel op hun boot?

Mensen zouden moeten kiezen voor zonnepanelen op hun boot, omdat dit hun vrijheid geeft. Ze kunnen gemakkelijker gaan en staan waar ze willen met genoeg stroom. Het gedoe met draden die verbonden moeten worden met stopcontacten is niet meer van belang. De boot kan op deze manier ook midden op het water stilgelegd worden, omdat door de zonnepanelen nu overal stroom gebruikt kan worden.

Waaruit bestaat een zonnepaneel set voor op de boot?

Een zonnepaneel set voor op de boot bestaat uit een paneel, laadregelaar, montage hoekstukken, kabels, connectoren en kit. Vrij weinig materiaal wat ook niet al te veel ruimte in beslag neemt.

Hoeveel Watt heeft men gemiddeld nodig?

Voor  de meest voorkomende situaties is 130 Watt prima voor een hard glazen paneel. Als mensen een flexibel glazen paneel hebben is 100 Watt voldoende.

Zou je kiezen voor een flexibel of een hard glazen paneel en waarom?

Voor een boot is flexibel glas de slimste keuze. Het paneel is op het dek van de boot gemonteerd. Mensen lopen daar vaak overheen, vandaar dat flexibel glas dan functioneler is. Dit voorkomt sneller schade.

Wat zijn de verschillen in kosten en terugverdientijd tussen beide?

De terugverdientijd kan niet exact bepaalt worden. Er zijn wel aanleg plaatsen voor boten die 5 euro per dag rekenen voor stroom. Bij een zonnepaneelset van 250 euro heb je dus in 50 dagen je geld terugverdiend. Maar omdat de prijzen van stroom per land en per aanleg plaatsen verschillen is dit geen exacte beredenering.

Hoeveel Watt heb je nodig als je 3 keer per dag een waterkoker gebruikt, 4 kopjes senseo zet, 2 telefoons dagelijks wilt opladen, 2 uur radio luistert, 2 ledlampjes 4 uur wilt laten branden?

Dit is lastig te beantwoorden, omdat een senseo bijvoorbeeld op 220 volt werkt. Deze hoeveelheid is vaak niet beschikbaar voor het gebruik van de senseo. Alle reguliere zaken zoals de telefoon, de televisie, de koelast en de verlichting is wel gemakkelijk uitvoerbaar. Hiervoor is 100 tot 130 Watt per dag ongeveer de hoeveelheid die je nodig hebt als je bovenstaande wilt uitvoeren.

Wat kost een gemiddelde zonnepanelen set?

Een zonnepanelen set kost tussen 250 en 400 euro als je voor 130 Watt hard glas kiest of voor 100 Watt flexibel glas. Als je voor meer vermogen gaat ben je wat duurder uit dan bovenstaande prijs.

Kun je een set met een zonnepaneel, en kabels etc zelf makkelijk monteren op je boot?

Ja zeker, je kan heel makkelijk een set met zonnepanelen monteren op je boot. Er is op onze site (de site van Vincent) een handige handleiding te downloaden hoe je dit zelf makkelijk kan doen.

Wat zijn de valkuilen bij het monteren?

Er zijn niet echt valkuilen bij het monteren van de zonnepanelen. Het is vrij recht toe recht aan. Je moet vooral kabels aan sluiten. Als je goed leest wat je moet doen en niet te snel te werk gaat lukt het vrijwel in een keer.

Hoeveel tijd kost het monteren ongeveer voor een redelijk handig persoon?

Als je een redelijk handig persoon bent kost het alsnog wel een aantal uren om een zonnepaneel te monteren. Maar het resultaat is dan wel super en je doet het niet voor niets. Je kan natuurlijk ook een professional laten inhuren om de zonnepanelen te laten monteren, dat scheelt weer wat werk en tijd.


Prijs zonnepaneel boot

De kosten van een zonnepaneel op de boot is afhankelijk van de grootte en soort.

Bekijk de boot zonnepaneel aanbiedingen >>No comments yet.

Geef een reactie